dimecres, 4 de març del 2020

PROPERS ACTES DE LA CONGREGACIÓ

A partir de demà comencen 5 dies intensos d’actes commemoratius per celebrar el 475è aniversari de la Congregació. Actes als que esteu tots convidats.

Demà dijous tindrà lloc a l’església de Natzaret, a les 20h, el RECITAL POÉTIC MUSICAL: 475 ANYS DE LA SANG, a càrrec d’Enric Pujol i Cheles Peralta que ens oferiran un seguit de poemes i peces musicals. Aquest acte tindrà la col·laboració de la Reial Germandat de Jesús Natzarè i del Conservatori de Música de Tarragona.




Dissabte serà el torn del CONCERT DE MARXES PROCESSIONALS, que tindrà lloc a partir de les 20h a la Catedral de Tarragona. El concert anirà a càrrec de la Banda de Cornetas y Tambores Sones de Pasión. El grup interpretarà tot un seguit de marxes processionals durant el concert, benèfic amb Càritas Interparroquial de Tarragona, que es farà a l'interior de la Catedral de Tarragona, gràcies a la col·laboració del Capítol Catedralici.


La Banda de Cornetas y Tambores Sones de Pasión de Reus va ser creada l'octubre de 2015 a Reus, a mans d'un grup d'amics i aficionats a les bandes que van decidir ajuntar-se per poder donar vida al seu projecte: la creació d'una Banda de Cornetes i Tambors. La formació té els seus orígens a Cambrils sota el nom de Banda de Cornetes i Timbals Verge del Camí, resultat d'algun que altre intent frustrat. Els seus precursors, José María Lajas i Joan Novillo, van decidir emprendre aquest projecte després d'abandonar la seva respectiva banda amb la qual estaven tocant. Al principi van ser sis components, després van passar a dotze, però al veure que no fructificava la idea van decidir traslladar-se a la ciutat de Reus.

El concert finalitzarà amb l’adaptació especial que la Banda n’ha fet dels GOIGS AL SANT CRIST DE LA SANG.

El concert serà gratuït però es recolliran donatius destinats al projecte ‘Cafè i Caliu’. És aquest un projecte de Càritas Interparroquial de Tarragona que ofereix una mitjana al dia d’un centenar d’esmorzars a les persones sense llar o que viuen en situacions d’exclusió social. També proporciona un servei de dutxes i altres serveis d’higiene personal.



Diumenge la Banda d’Aspirants de la Congregació participarà de la TROBADA DE BANDES “CATALUNYA COFRADE”, organitzat per ANDACAT, que tindrà lloc des de les 11.30h fins a les 15.35h a l’interior de la Tarraco Arena Plaza.
Hi actuaran també la Banda del Sant Sopar del Gremi de Marejants; la Agrupación Musical 15+1 i la Banda de Cornetas y tambores de la Centúria Romana, de l’Hospitalet de Llobregat; la Agrupació Musical Captiu -Dolors, de Mataró i la Agrupació Musical Virgen del Consuelo, del Vendrell.

L’acte finalitzarà amb un homenatge a la nostra Congregació en motiu del 475è aniversari i el toc conjunt de totes les bandes participants interpretant “La Saeta”.













Dilluns, dia 9, a les 19.30h, tindrà lloc la conferència "La juventud cofrade" a càrrec del Sr. Xuasús González Fernández, papón leonés i pregoner 2020 de la Setmana Santa Lleonesa. Xuasús González (Lleó, 1981) compta amb una dilatada trajectòria en l'àmbit confrare -de fet, és germà de quatre confraries penitencials lleoneses, i una més de fora de Lleó-, que coneix de primera mà des de diferents punts de vista: músic, articulista, pregoner, conferenciant, fotògraf…
Llicenciat en Història, ha realitzat diferents aportacions a la Setmana Santa -inclòs un bon nombre de comunicacions a Trobades i Congressos-, on destaca per la seva rellevància la descoberta de la Regla fundacional de la Confraria de Jesús de la capital lleonesa.


Però González no se cenyeix únicament al món confrare lleonès, sinó que contribueix constantment a l'estudi de la Setmana Santa, entesa aquesta de la forma més àmplia possible, com es dedueix de la seva gran activitat per tota la península, tant participant en diferents fòrums confrares - en què ha aportat diferents treballs-, com amb la seva col·laboració en nombroses publicacions.