Agenda

DISSABTE, 25 DE MARÇ

11h Des de l'església de Natzaret, “ENTRE PASSOS I MISTERIS”, RUTA GUIADA SOBRE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA, tot recorrent els principals carrers que segueix la Professó del Sant Enterrament. S'hi explicaran aspectes patrimonials i curiositats de la celebració, vinculant-les també al vessant musical, a càrrec del gestor cultural, professor de la URV i congregant Jordi Bertran. Aquest acte forma part de la celebració del 20+1 aniversari de la Banda dels Aspirants de la Congregació.

La ruta tindrà una durada d’una hora i mitja aproximadament. Places esgotades.

 

DILLUNS, 27 DE MARÇ

18.30h A la sala d’exposicions del Patronat Municipal de Turisme, carrer Major 39 (Antic Ajuntament), tindrà lloc la INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: “20 ANYS FENT # BANDASANG”. La història de la Banda dels Aspirants de la Sang en ocasió del seu 20è aniversari.

Aquesta exposició es podrà veure i visitar fins al 10 d’abril.

 

DEL DIMARTS 28 DE MARÇ AL DISSABTE 1 D’ABRIL

A la Casa de La Sang, REPARTIMENT DE VESTES I IMPROPERIS als congregants, congregantes, aspirants i altres persones interessades que prèviament ho hagin sol·licitat.

Horari: Del dimarts al divendres de 18 a 20h, i el dissabte d’11 a 13h.

 

DIMECRES DE PASSIÓ, 29 DE MARÇ

19h A l'església de Natzaret, CONCERT DE MÚSICA SACRA amb l’AULA DE MÚSICA TRADICIONAL I POPULAR EL TECLER.

20.30h A l’església de Natzaret, TRIDU en honor al Sant Crist de La Sang i a la Mare de Déu de la Soledat.

 

 DIJOUS I DIVENDRES DE PASSIÓ, 30 I 31 DE MARÇ

19h A l’església de Natzaret, TRIDU en honor al Sant Crist de La Sang i a la Mare de Déu de la Soledat.

 

DISSABTE DE PASSIÓ, 1 D’ABRIL

19h A la parròquia de la Santíssima Trinitat, MISSA I OFERIMENT DEL CIRI PASQUAL per part de les dues congregacions sota la advocació de La Sang.

 

DIUMENGE DE RAMS, 2 D’ABRIL

10.30h Al carrer de les Coques SOLEMNE BENEDICCIÓ DE LES PALMES I RAMS. Tot seguit, PROCESSÓ DE PALMES I RAMS pel carrer de les Coques i el Pla de la Seu, fins a l’interior de la Catedral.

11.00h Altar major de la Catedral. MISSA PONTIFICAL DE DIUMENGE DE RAMS presidida per l'Excm. i Rvdm. Mons. JOAN PLANELLAS BARNOSELL, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.

Organitza: Capítol de la Catedral de Tarragona.

19h Des de l'església de Natzaret, SOLEMNE VIACRUCIS que discorrerà per la Part Alta i el Passeig Arqueològic fins a la S. E. Catedral, on serà venerat el Sant Crist de la Sang. Posteriorment es retornarà a l'església de Natzaret.

Els congregants, congregantes i aspirants hi assistiran amb la vesta i gorgera reglamentària.

Itinerari: Plaça del Rei, Portella, Granada, portal de Sant Antoni, passeig de Sant Antoni, Muralles (pel passeig Arqueològic), portal del Roser, plaça del Pallol, Cavallers, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu i Catedral.

Tornada a Natzaret per Pare Iglesias, Merceria, Major, la Nau i Plaça del Rei.

 

DIMARTS SANT, 4 D’ABRIL

20h Participació d’un escamot d’ARMATS DE LA SANG a la PROCESSÓ DELS NATZARENS. Aquesta processó, organitzada per la Reial Germandat de Jesús Natzarè, sortirà des de l’església parroquial de Sant Francesc. Prèviament, l’escamot d’Armats recolliran els tres passos participants al carrer del Comte, davant de l’església de Sant Miquel del Pla.

Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

 

DIMECRES SANT, 5 D’ABRIL

17.30h BAIXADA DEL PAS DE LA FLAGEL·LACIÓ des de l’església de Natzaret fins a l’església de Sant Agustí, lloc des d’on sortirà a les 17.45h la ANADA A LA PROCESSÓ DEL DOLOR.

19.45h Assistència del pas La Flagel·lació acompanyat dels aspirants, congregants, congregantes i la Banda dels Aspirants a la PROCESSÓ DEL DOLOR, que sortirà de l'església parroquial de Sant Joan Baptista.

Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

Els congregants, congregantes i aspirants que desitgin acompanyar el nostre pas hi assistiran amb la vesta i gorgera reglamentària o cucurulla penitencial.

Itinerari: Plaça de la Mitja Lluna, Gasòmetre, Soler, plaça Corsini, Cañellas, Rambla Nova, Unió i plaça de la Mitja Lluna.

 

DIJOUS SANT, 6 D’ABRIL

17.30h A l’església de Natzaret, solemne OFICI DEL SANT SOPAR DEL SENYOR.

De 18.30h a 21h A l’església de Natzaret, TORNS DE GUÀRDIA D'HONOR DELS ARMATS al Santíssim Sagrament.

 

DIVENDRES SANT, 7 D’ABRIL

6h A la S. E. Catedral, SERMÓ DE PASSIÓ.

6.15h A l’església de Natzaret, sortida dels congregants i congregantes acompanyant el Sant Crist de la Sang, que es dirigiran a la S. E. Catedral, lloc on a partir de les 6.30h sortirà el SOLEMNE VIACRUCIS DEL DIVENDRES SANT pels carrers de la Part Alta i que finalitzarà a l'església de Natzaret amb la veneració al Sant Crist de la Sang.

Els congregants i congregantes hi assistiran amb la vesta reglamentària i cucurulla penitencial.

Itinerari: Anada a la Catedral per plaça del Rei, Santa Anna, plaça del Fòrum, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu.

Viacrucis per Pla de la Seu, Les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Guitarra, baixada del Roser, Salines, plaça de la Font, Cos del Bou, baixada Peixateria, Sant Hermenegild i plaça del Rei.

12h A l’església de Natzaret, solemne ACCIÓ LITÚRGICA I VENERACIÓ DE LA CREU.

16h Sortida dels Armats de l’església de Natzaret per iniciar la RECOLLIDA DE MISTERIS de les diferents confraries i germandats que participaran a la processó, situats a la Rambla Vella, Plaça Verdaguer, Rambla Nova, Carrer Unió i Part Alta de la ciutat, i traslladar-los a la Plaça del Rei.

18.30h A la plaça del Rei, EXPOSICIÓ DELS MISTERIS participants a la Processó del Sant Enterrament.

19.30h Sortirà de l'església de Natzaret la tradicional i magna PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, declarada "Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional" per la Generalitat de Catalunya i organitzada per la nostra Congregació, amb l'assistència de totes les confraries, gremis, congregacions i germandats de la ciutat amb els seus respectius passos.

Serà el banderer principal de la Processó el Sr. Francesc Pintado de Aizpuru, president de la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona.

Serà portadora de la bandera dels aspirants la Sra. Carme Alasà Pascua.

Itinerari: Plaça del Rei, Portella, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, plaça de la Pagesia, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, baixada de la Pescateria, Sant Hermenegild i plaça del Rei. 

 

DEL DILLUNS 24 AL DISSABTE 29 D’ABRIL

A la Casa de La Sang, RETORN DE LES VESTES LLOGADES.

Horari: Del dilluns al divendres de 18 a 20h, i el dissabte d’11 a 13h.