Agenda

*DIA PER DETERMINAR
20h A l’església de Natzaret, PRESENTACIÓ DEL NÚMERO 37 DE LA REVISTA "LA SANG" a càrrec del Sr. MANEL ZAMORA NEGRILLO, director del Secretariat diocesà de confraries i germandats de Barcelona. 
EL PROGRAMA D'ACTES DE LA QUARESMA I 
SETMANA SANTA 2020 QUEDA SUSPÈS
DIUMENGE DE RAMS, 5 D'ABRIL
11h Al carrer de les Coques BENEDICCIÓ DE LES PALMES. Processó a la S. E. Catedral i Santa Missa presidida per l'Excm. i Rvdm. Mons. JOAN PLANELLAS BARNOSELL, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.
En ocasió del 475è aniversari la Congregació serà l’encarregada d’oferir el CIRI PASQUAL.

19h Des de l'església de Natzaret, SOLEMNE VIACRUCIS que discorrerà per la Part Alta i el Passeig Arqueològic fins a la S. E. Catedral, on serà venerat el Sant Crist de la Sang. Posteriorment es retornarà a l'església de Natzaret.

Els congregants i aspirants hi assistiran amb la vesta i gorgera reglamentària.

Itinerari: Plaça del Rei, Portella, Granada, portal de Sant Antoni, passeig de Sant Antoni, Muralles (pel passeig Arqueològic), portal del Roser, plaça del Pallol, Cavallers, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu i Catedral.

Tornada a Natzaret per Pare Iglesias, Merceria, Major, la Nau i Plaça del Rei.

DIJOUS SANT, 9 D'ABRIL

18h A l’església de Natzaret, solemne OFICI DEL SANT SOPAR DEL SENYOR. Tot seguit, TORNS DE GUÀRDIA D'HONOR DELS ARMATS al Santíssim Sagrament.

22h A l'església de Natzaret, HORA SANTA.  

DIVENDRES SANT, 10 D'ABRIL

6h A la S.E. Catedral, SERMÓ DE PASSIÓ, predicat pel Pare PERE CARDONA BUENO, caputxí (o.f.m.c.) i Delegat diocesà de vida consagrada de l'Arquebisbat de Tarragona.

6.15h A l’església de Natzaret, sortida dels congregants acompanyant el Sant Crist de la Sang, que es dirigiran a la S. E. Catedral, lloc on a partir de les 6.30h sortirà el SOLEMNE VIACRUCIS pels carrers de la Part Alta i que finalitzarà a l'església de Natzaret amb la veneració al Sant Crist de la Sang.

Els congregants hi assistiran amb la vesta reglamentària i cucurulla penitencial.

Itinerari: Anada a la Catedral per plaça del Rei, Santa Anna, plaça del Fòrum, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu.
Viacrucis per Pla de la Seu, Les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Guitarra, baixada del Roser, Salines, plaça de la Font, Cos del Bou, baixada Peixateria, Sant Hermenegild i plaça del Rei.

11.30h A l'església de Natzaret, Solemne ACCIÓ LITÚRGICA i VENERACIÓ DE LA CREU.

16h Sortida dels Armats de l’església de Natzaret per iniciar la RECOLLIDA DELS PASSOS de les diferents confraries i germandats que participaran a la processó, situats a la Rambla Vella, Plaça Verdaguer, Rambla Nova, Carrer Unió i Part Alta de la ciutat, i traslladar-los a la Plaça del Rei.

18.30h A la plaça del Rei, EXPOSICIÓ DELS PASSOS participants a la Processó del Sant Enterrament.

19.30h Sortirà de l'església de Natzaret la tradicional PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, declarada "Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional" per la Generalitat de Catalunya i organitzada per la nostra Congregació, amb l'assistència de totes les confraries, gremis, congregacions i germandats de la ciutat amb els seus respectius passos.
Aquest any, marcat per l’aniversari de la fundació de la Congregació, també celebrem el 470 aniversari de la Processó del Sant Enterrament, documentada per primera vegada el Dijous Sant, 3 d’abril de l’any 1550.  

Itinerari: Plaça del Rei, Portella, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, plaça de la Pagesia, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Trinquet Nou, baixada de la Pescateria, Sant Hermenegild i plaça del Rei.   

DISSABTE SANT, 11 D'ABRIL

18h Des de l'església de Natzaret, PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, organitzada per la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat, amb l'exercici de la Corona Dolorosa a l'interior de la Catedral de Tarragona.

DISSABTE, 18 D'ABRIL
20h A l'església de Natzaret, CONCERT DE PASQUA amb el cor de cambra IN CRESCENDO.

DIMARTS, 28 D'ABRIL
20h A l'església de Natzaret, PRESENTACIÓ de la CARPETA DE GOIGS COMMEMORATIVA, editada conjuntament amb Gogistes Tarragonins i emmarcada dintre dels actes del 475 aniversari de la nostra fundació i els 40 anys de Gogistes. La presentació anirà a càrrec del Sr. Manel Callao Costa, congregant de la Sang i tresorer dels gogistes.

DIVENDRES, 8 DE MAIG
20h A l'església de Natzaret, TAULA RODONA “LES CONFRARIES DE LA SANG”, amb la participació de diferents membres de les confraries sota la invocació de La Sang d’arreu del territori.

DISSABTE, 16 DE MAIG
De 09h a 13h A l'església de Natzaret, campanya de DONACIÓ DE SANG amb el lema “DONA SANG, DONA VIDA”.
Aquesta campanya vol col·laborar en les necessitats de sang que cada dia son majors en els hospitals tarragonins, ja que son molts els malalts en que la seva vida depèn d’una forma o altre a l’existència de sang.
Per tant, la Congregació juntament amb el Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona vol fer a una crida a tots els tarragonins i molt especialment als congregants de La Sang i confrares de la resta de germandats, gremis i associacions de la Setmana Santa tarragonina a que col·laborin donant sang. “Dona Sang, Dona Vida” #LaSangDonaSang


DIVENDRES, 29 DE MAIG
20h A l’església de Natzaret, CONFERÈNCIA a càrrec del Sr. JORDI MERINO NOÉ, president de la Comissió de Setmana Santa de Mataró.


DISSABTE, 6 DE JUNY
11.30h A la plaça del Rei i església de Natzaret tindrà lloc la celebració de la DIADA DE LA SANG. La BANDA DELS ASPIRANTS iniciarà la celebració amb una actuació a la plaça. Tot seguit donarà inici la SANTA MISSA i al finalitzar tindrà lloc l’ACTE INSTITUCIONAL COMMEMORATIU. Finalitzarà la celebració amb l’actuació del COR RADIO CIUTAT DE TARRAGONA.


DISSABTE, 13 DE JUNY
Hora i lloc per confirmar, CONCERT amb la AGRUPACIÓN MUSICAL VIRGEN DEL CONSUELO DEL VENDRELL.


DIVENDRES, 10 DE JULIOL 
20h A l’església de Natzaret, CONFERÈNCIA a càrrec de la Sra. SOFÍA MATA DE LA CRUZ, doctora en història de l’art per la URV i directora del Museu Diocesà de Tarragona. 


DISSABTE, 18 DE JULIOL
19h Plaça del Rei i església de Natzaret. LA SANG T’OBRE LES PORTES. En la festivitat de la patrona de la Congregació, Santa Marina, et convidem a fer una visita guiada i conèixer el “Cor” de la Setmana Santa tarragonina. Una visita per l’església i Casa de Natzaret on podràs descobrir la seva història i els tresors que custòdia al seu interior. L’acte clourà amb un TAST DE VINS al terrat dels Armats. 
Col·labora D.O. Tarragona.


DIVENDRES, 4 DE SETEMBRE
20h A l’església de Natzaret, CONFERÈNCIA a càrrec de MN. JOAN MIQUEL BRAVO ALARCÓN, Vicari Episcopal de l'Arquebisbat de Tarragona. 


DIVENDRES, 2 D'OCTUBRE
20h A l'església de Natzaret, TAULA RODONA “ELS JOVES I LA SETMANA SANTA”, amb la participació de joves confrares de la Setmana Santa tarragonina.


DISSABTE, 17 D'OCTUBRE
10h A l’església de Natzaret i Museu d’Art Modern VISITA GUIADA “INNOCENCI SORIANO MONTAGUT”. La Sra. ROSA M. RICOMÀ VALLHONRAT, ens guiarà en una visita als dos espais on podrem contemplar i conèixer les obres d’art de l’escultor ampostí. 


DIVENDRES, 6 DE NOVEMBRE
20h A l'església de Natzaret, PRESENTACIÓ del LLIBRE sobre els 475 anys d’història de la Congregació, escrit pel Sr. JORDI BERTRAN LUENGO, congregant i professor associat a la URV. Presentarà l’acte el Dr. ANTONI JORDÀ-FERNÁNDEZ, catedràtic d’Història del Dret i de les institucions de la URV.

Coeditat amb Cossetània Edicions.


DISSABTE, 21 DE NOVEMBRE
20h A l'església de Natzaret, actuació commemorativa de la MOIXIGANGA DE TARRAGONA, amb So Nat – Grallers de Tarragona. Representació completa de la Passió de Jesucrist, simbolitzada a través de quadres plàstics la bellesa dels quals és ressaltada per la llum de les atxes de foc i per la serenor de la seva música, una de les tonades més precioses de les festes populars de Santa Tecla.  
La Moixiganga catalana és la plasmació del cicle temàtic de la passió, mort i resurrecció de Crist dins el Seguici Popular. És un dels elements més austers i seriosos dels que perviuen en el panorama festiu de la Catalunya Nova.
La Moixiganga de Tarragona és originària del segle XVIII i queda plenament documentada a mitjans del segle XIX, però posteriorment desapareix igual que el Ball de Valencians. La seva recuperació a la nostra ciutat data de l’any 2000.


DIUMENGE, 22 DE NOVEMBRE. FESTA DE CRIST REI 
10.30h Des de l'església de Natzaret, SOLEMNE PROCESSÓ COMMEMORATIVA DEL 475è ANIVERSARI amb la imatge titular de la Congregació, el Sant Crist de La Sang.
Obrirà la comitiva els Armats de La Sang, als quals seguiran les confraries i germandats sota la invocació de La Sang convidades d’arreu de Catalunya amb les seves respectives vestes i penons. El Sant Crist de La Sang anirà acompanyat dels nostres congregants amb vesta i golilla i tancaran la comitiva una representació de les diferents juntes de les confraries tarragonines.

Itinerari: Plaça del Rei, Sant Hermenegild, la Nau, Major, plaça de les Cols, Merceria, bda. del Patriarca, Pla de la Seu i Catedral.

11h A la S.E. Catedral. SANTA MISSA COMMEMORATIVA presidida per l’Excm. i Rvdm. Mons. JOAN PLANELLAS BARNOSELL, arquebisbe de Tarragona metropolità i primat.
Al finalitzar, es retornarà el Sant Crist de La Sang a l’església de Natzaret.

Itinerari: Pla de la Seu, bda. del Patriarca, Merceria, plaça de les Cols, Major, la Nau, Sant Hermenegild i plaça del Rei.

14h DINAR DE GERMANOR. Lloc per determinar.


DE L'11 AL 19 DE DESEMBRE
CAMPANYA DE RECAPTE D'ALIMENTS I DE PRODUCTES D'HIGIENE PERSONALDemanem l'aportació de productes alimentaris no pereceders i productes d'higiene personal. Tot el recaptat serà íntegrament donat a Càritas.

Podeu entregar els productes a l'església de Natzaret en horari d'obertura: tots els divendres de 18 a 20h i els dissabtes d'11 a 13h. També es recolliran els productes durant la celebració dels Concerts de Nadal.  


DISSABTE, 12 DE DESEMBRE
19.30h A l'església de Natzaret, CONCERT DE NADAL amb l’actuació del COR ESTELS i COR JOVE de l’SCHOLA CANTORUM DELS AMICS DE LA CATEDRAL DE TARRAGONA.


DIMARTS, 15 DE DESEMBRE
19h A l'església de Natzaret, CONCERT D’ADVENT amb l’actuació de l’AULA DE MÚSICA TRADICIONAL I POPULAR EL TECLER.