dimecres, 8 de març del 2017

400 ANYS DE LA CONGREGACIÓ DE LA SANG DE LA SELVA DEL CAMP

Aquest any la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de la veïna població de La Selva del Camp celebra els 400 anys de la seva fundació.

Aquesta confraria fundada el 1617 té un fort lligam amb la nostra Congregació ja que l'any 1599 el Consell de la vila de La Selva delegà una comissió perquè s'informés del règim de la confraria establerta a Tarragona, per tal de tenir fonamentat el parer sobre la què havia d'establir-se a la vila. Aquesta comissió va recomanar vivament que ja aquell any no deixessin de fer la processó tot i que la fundació de la congregació selvatana es retardà uns anys.

Entre d'altres moltes visites dels membres de la Congregació de La Selva del Camp a la nostra Congregació, destaquem la de l'any 1795 en la que encarreguen al tarragoní Francesc Icart fer els vestits dels armats de La Selva a partir del model dels armats de Tarragona. Consta que en aquella època els nostres armats ja eren l'admiració de la província.

Aquest últim vincle amb els armats de La Sang, retorna 400 anys desprès, ja que el proper diumenge 2 d'abril la Congregació de La Selva del Camp organitzarà un dels actes principals per commemorar el quart centenari: la XXI Trobada d'Armats en la que hi participarà entre d'altres i excepcionalment la nostra Cohort Romana.

Cal dir també que la Congregació de la Selva del Camp està preparant una sèrie de conferències per a explicar l'origen i essència de les confraries medievals vinculades a la devoció i la solidaritat, i també organitzaran una exposició commemorativa.

Així doncs, des d'aquestes línies felicitem a la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de La Selva del Camp, pel seu 400 aniversari.