dijous, 16 de gener del 2020

475è ANIVERSARI DE LA SANG 1545-2020

Logo de la celebració | Disseny: Meritxell Salas

Aquest any 2020 commemorem els 475 anys de la fundació de la nostra Congregació, per això des de l'entitat s'ha preparat un extens i variat programa d’actes per a aquesta efemèride. 

Aquesta celebració tindrà com a acte inaugural el proper 25 de gener amb una solemne missa a l’església de Natzaret, presidida per l’abat de Poblet, el P. Octavi Vilà Mayo.

En el programa que s’ha preparat per commemorar aquest 475 anys, cal destacar la col·laboració amb el congrés internacional “La Passió: Tragèdia, Ritual i Violència” que se celebrarà a la URV el proper mes de març, la jornada de donació de sang el proper mes de maig i, durant el proper mes de novembre tindran lloc els actes centrals de la celebració, com serà, la presentació del llibre de la història de la Congregació escrita per Jordi Bertran, l’actuació extraordinària de la Moixiganga de Tarragona i la processó extraordinària i missa solemne del 475 anys presidida per Mons. Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. 

La processó extraordinària comptarà amb els Armats i el Sant Crist de la Sang, congregacions de la Sang d’arreu de Catalunya convidades i juntes de les confraries de Tarragona.

En definitiva, un any amb més de 30 actes per commemorar la fundació, el 18 d’agost de 1545, de La Sang de Tarragona.

Trobareu tots els actes programats a l'apartat AGENDA d'aquesta mateixa web.

Hi sou tots convidats.

Cartell oficial del 475è aniversari | Disseny: Meritxell Salas | Fotografia: Marc Torija

VÍDEO OFICIAL DEL 475è ANIVERSARI | Edició i Maquetació: Tecla Comunicació