dilluns, 1 d’octubre del 2018

CRÒNICA DE LA TAULA RODONA DE JOVES CONFRARES


Foto: Arxiu Congregació
Organitzada per la nostra Congregació i amb l’ajuda de membres d’altres agrupacions tarragonines es celebrà el passat divendres 28 de Setembre la taula rodona “Testimonis i experiències dels joves a les trobades de Setmana Santa”.
Moderada per Míriam Ramon formaren part d’aquesta taula  joves confrares de les agrupacions tarragonines que han participat a diferents trobades de joves confrares, conegudes com a JOHC, que s’han realitzat, Montserrat Boda, Maria Grau, Xavier Guinovart, Marc Samper, Raúl Sánchez i Blanca Serres.
El primer tema que plantejà la moderadora fou quin era el paper que tenien els joves a les agrupacions de Setmana Santa tarragonines i l’encaix en la societat actual. Algunes de les conclusions aportades foren que les agrupacions han de ser com les famílies on els més grans ajudin amb la seva experiència als més joves, a la vegada que aquests s’han de sentir acollits i corregits en l’errada però no cohibits. A la vegada que l’agrupació s’haurien d’obrir en dos vies, la primera que la seva vida interna hauria de ser més llarga en el temps, no haurien només "d’obrir" per Setmana Santa, i, encaixats en la societat no poden viure aïllada d’ella.
Foto: Arxiu Congregació
Els segon tema introduït és la seva experiència en les anteriors trobades on han participat, quines experiències hi havien viscut i els motius per anar-hi i tornar-hi. El primer motiu és que s’ha de donar a conèixer la riquesa de la Setmana Santa de Tarragona a tot arreu on es pugui. Des d’un punt de vista més personal conèixer altres formes de fer ja per si sol ja pot ser positiu, a més de ser enriquidor trobar que més joves a altres llocs també estimen les celebracions de Setmana Santa. Ja només tornar a trobar els amics que has fet en altres trobades es motiu per tornar-hi.
Per últim es parlà de la possibilitat de realitzar una trobada de joves, JOHC, a Tarragona. Sens dubte per a ensenyar la ciutat i la nostra rica tradició de Setmana Santa és idoni. Però també es pot mostrar la ruta dels primera cristians i el martiri de Sant Fructuós, a més de que el Seminari és un lloc ideal per a realitzar les conferències. Es necessitaria però la implicació dels joves ja que seria bo que s’organitzés des dels joves de les nostres agrupacions.
Foto: Arxiu Congregació
Per acabar es mostrà el vídeo promocional de la JOHC que s’organitza enguany a  Santander del 26 al 28 d’octubre.