dimecres, 31 d’octubre del 2018

JOAQUIM GALIÀ ROMANÍ, PREMI A LA FIDELITAT 2018

El passat 27 de desembre, la Junta Directiva de la Congregació va acordar concedir el Premi a la Fidelitat 2018 al nostre estimat congregant Joaquim Galià Romaní.  

En Joaquim, Quim per a tots el que el coneixem, va entrar a formar part de la Congregació de la Sang, com aspirant, als 6 anys. Va complir amb escreix el que s’espera d’un aspirant a la nostra Congregació acompanyant el pas de la Flagel·lació i, quan calia, portant el taburet o els coixins del Sant Crist. Va participar inclús a la Processó del Dolor quan en aquesta es participava amb un rosari a les mans.
Amb l’edat va arribar a ser congregant. Va tornar a complir amb escreix el que s’espera d’un congregant a la nostra Congregació, acompanyar amb la cucurulla, en silenci i discreció els Penitents a la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.
El compromís, discret i constant, d’en Quim amb la nostra Congregació, va fer que formés part del primer equip de portants del Crist de la Humiliació, pas que va portar a la Processó durant 12 anys més, va portar el Sant Crist en un viacrucis el Divendres Sant i la bandera dels aspirants en una Processó, acompanyat de les Sres Dolors Iglesias i Inés Virgili.
Però els mèrits d’en Quim són tants que no només els vam veure a la nostra Congregació. Per dues vegades ha fet un dels comentaris a la celebració de les 7 Paraules que organitza la Associació La Salle.
Avui en dia, i des de fa 14 anys, segueix acompanyant els Penitents amb el penó o la Creu dels Improperis.

Per tot això, per aquest compromís, d’abans, d’ara i, esperem, del futur, la Congregació premia i fa reconeixement a en Quim Galià Romaní. Felicitats.  

L'acte de reconeixement dels Premis a la Fidelitat 2018 tindrà lloc el proper divendres dia 9 de novembre a partir de les 20 hores a l'església de Sant Agustí.