dimecres, 4 de juliol del 2018

MN. JOSEP QUERALTÓ, NOU VICARI JUDICIAL I PRESIDENT DEL TRIBUNAL METROPOLITÀ

Mn. Josep Queraltó, en el jurament de seu nou càrrec. Foto: Arxiu Congregació
El nou Tribunal ha pres possessió aquest passat dilluns, dia 2 de juliol, a la capella del Palau arquebisbal en un acte presidit pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol.
Aquest Tribunal està constituït per Mn. Josep Queraltó Serrano, vicari judicial; Mn. Albert Fortuny Llaveria, defensor del vincle i promotor de justícia; Mn. Simó Gras Solé, jutge; Mn. Antoni Agelet Pueyo (de la diòcesi de Lleida), jutge, i Mn. Josep M. Serra Roigé, notari i secretari.
Mn. Josep Queraltó, en nom de tots els membres del nou Tribunal, ha agraït la confiança dipositada en ells tot esperant exercir aquests càrrecs amb responsabilitat i fidelitat.
El Tribunal Metropolità és un organisme judicial que vetlla per les causes que comporten una tramitació judicial, tant les contencioses com les penals, les causes de separació conjugal que es tramiten per via administrativa, el procés per a la dispensa de matrimoni no consumat, el procés per a la dissolució del matrimoni a favor de la fe (in favorem fidei) en qualssevol formes, i el procés de mort presumpta del cònjuge.

Des de la Congregació, felicitem al prefecte i li desitgem molt d’encert en el bon exercici del nou càrrec.