dijous, 23 de març del 2023

PRESENTACIÓ DE LA REVISTA I DELS NOUS FALDONS DEL PAS DE LA FLAGEL·LACIÓ

El pas de la Flagel·lació compleix enguany 75 anys i, per celebrar-ho, lluirà nous faldons en la processó del Sant Enterrament. El 21 de març de 1948, un Diumenge de Rams, l’obra de l’escultor ampostí Innocenci Soriano va ser beneïda pel mossèn Ramon Fontana, prior de la Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona, els aspirants de la qual s’encarreguen d’escortar aquest pas.

La directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura, Lurdes Malgrat, va presidir dimarts l’acte de presentació dels nous faldons del pas, que va tenir lloc a l’església de Natzaret. Han estat confeccionats per Silvia Grau i Maria del Carme Alasà.

Lurdes Malgrat també va ser l’encarregada de presentar la nova edició de la revista La Sang, el número 40. Com no podia ser d’una altra manera, està centrada en el pas de la Flagel·lació. Principalment, es fa un repàs a la història d’aquest misteri. Per exemple, s’ha elaborat un article en el que Miquel Àngel Soriano, fill de l’autor del pas, explica com va viure el procés de creació i quin va ser el recorregut de l’escultura. Els lectors descobriran el camí que es va seguir des que es va decidir fer aquest misteri, fins que va ser beneït. Es tracten altres temes, però tots relacionats amb el pas de la Flagel·lació. També hi ha un article que tracta sobre la Setmana Santa del 1923, fa justament cent anys.


Portada de la Revista