divendres, 31 de març del 2023

LA BANDA CELEBRA EL 20è ANIVERSARI AMB UNA EXPOSICIÓ


L'àmbit musical que coneixem avui dia de la Setmana Santa de Tarragona no és el mateix que fa algunes dècades. I és que es va viure una transformació musical especialment els anys 90 i principis dels 2000, quan les confraries tarragonines van començar a apostar per acompanyaments musicals propis en forma de bandes de timbals.

Un dels principals exponents d'aquesta metamorfosi és la banda dels Aspirants de la Sang; la formació que acompanya el misteri de la Flagel·lació enguany està de celebració. Com diuen des de la banda, aquest 2023 fan el 20è+1 aniversari. El 2002 van participar per primer cop a la Setmana Santa tarragonina; l'any passat commemoraven els 20 anys, però la incertesa de la pandèmia va fer ajornar-ho.

Enguany han organitzat diverses activitats: una taula rodona de temàtica musical, una visita guiada pels llocs més emblemàtics de la processó del Sant Enterrament i una exposició fotogràfica. La mostra repassa les dues dècades de vida de la banda dels Aspirants de la Sang, 21 anys en què la formació ha crescut i ha treballat molt per tecnificar-se.

A més de les processons de Dimecres i Divendres Sant, la banda aposta habitualment per sortir fora de Tarragona per assistir en exhibicions. Són sortides en les quals l'aspecte social, vital per a la cohesió, agafa molta envergadura. L'exposició es podrà visitar fins al 10 d'abril a l'Espai Turisme del carrer Major.