dimecres, 29 de juny del 2022

FULL INFORMATIU DE LA CONGREGACIÓ, JUNY DE 2022

Full enviat als congregants/es
 

SOLEMNITAT DEL CORPUS CHRISTI

El passat diumenge 19 de juny la Congregació va participar en l'Ofici solemne presidit pel degà-president de Capítol de la Catedral de Tarragona i Prior de la Congregació Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, i a la processó pels carrers habituals del voltant de la Catedral amb la participació de la resta de confraries i del seguici popular festiu de la Ciutat.

La Congregació assistí amb la Bandera Vermella, que va ser portada per la Sra. Montserrat Boada March, acompanyada pels Srs. Antonio Duarte i Ferran Vilalta.

Els dos membres de la Congregació que van portar la Custòdia processional van ser la Sra. Maria Grau i el Sr. Oriol Ventura.

 

RESTAURACIÓ DEL PATRIMONI RECUPERAT PROVINENT DEL MUSEU DIOCESÀ

La Congregació de la Sang va acordar el passat mes de març iniciar la primera fase de restauració del patrimoni escultòric dipositat l’any 1916 al Museu Diocesà. En aquesta primera fase, es restauraran tres peces escultòriques: Un Crist Jacent anònim del segle XVIII i dos àngels que formaven part de l’antic retaule major de la Congregació realitzat per l’artista Benet Baró l’any 1621, quan la Congregació estava establerta al Santuari del Miracle. Els tècnics acreditats en conservació-restauració, Olivia Melero de Barberà Roig i el Sr. Manuel Julio Allué Martínez, ja han iniciat els treballs de restauració de les peces que seran instal·lades en una de les capelles de l’església de Natzaret. 

 

DIADA DE LA SANG 2022

Tindrà lloc el divendres 8 de juliol, organitzada conjuntament amb la Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat. La Diada començarà a les 19:00 h a la plaça del Rei amb l'actuació de la Banda dels Aspirants de la Congregació. A les 19:30 h començarà la Santa Missa oficiada pel prefecte i president Mn. Josep Queraltó Serrano, i tot seguit començarà l'acte institucional de lliurament de guardons. Els tres congregants guardonats aquest any son el Sr. Josep Maria Marquès Grau, el Sr. José Luis Calderón Alejaldre i el Sr. Francisco José Ferrandiz Garreta. Per altra banda els Armats de la Sang entregaran un guardó al Sr. Jordi Estopà Navalón pels seus vint-i-cinc anys de pertinença al grup i el guardó de la Congregació de Senyores de la Soledat serà per la Sra. Claustre Sevil Dasca.


L’ARXIU DE LA CONGREGACIÓ

Actualment s’estan fent tasques de conservació, digitalització i de classificació de l'arxiu històric de la Congregació. Per aquest motiu aprofitem l'avinentesa per demanar la teva col·laboració. Si tens algun element associat a la Congregació: fotografies antigues, retalls de diaris, documents, programes, medalles, i fins i tot vestes, agrairem que ens facis dipositari, o si més no, en el cas de la documentació i fotografia ens deixis reproduir-ho digitalment. L'objectiu és el de completar i donar continuïtat a la memòria històrica de la nostra Congregació.

Pots posar-te en contacte a través del correu electrònic lasang.secretaria@gmail.com o enviant un missatge de whatsapp al 691 605 347.

 

VOLS FORMAR PART DELS COL·LECTIUS DE LA CONGREGACIÓ?

Si vols formar part d’algun dels col·lectius de la Congregació: portants, armats, arrengladors, banda de timbals, o col·laborar en les tasques d’arxiu, conservació de Natzaret i Casa de la Sang, envia'ns un correu electrònic a lasang.secretaria@gmail.com o un missatge de whatsapp al 691 605 347 indicant les teves dades de contacte.

 

OBERTURA DE L’ESGLÉSIA DE NATZARET I ATENCIÓ AL CONGREGANT

Recordem que l'església de Natzaret és oberta tots els divendres de 18 a 20 h, i els dissabtes d'11 a 13 h. Podreu venerar el Sant Crist de la Sang, comprar el nostre marxandatge (tasses, bolígrafs, clauers, el llibre del 475 aniversari, etc. i també et podem atendre per resoldre qualsevol tema relacionat amb la Congregació.

 

SECRETARIA I XARXES DE COMUNICACIÓ

Si disposes d'adreça electrònica i encara no reps les comunicacions o aquest full informatiu per correu electrònic, facilita’ns-ho enviant un correu a lasang.secretaria@gmail.com per poder simplificar les trameses i poder-te fer arribar amb major agilitat les nostres comunicacions i els propers fulls informatius.

També hem estrenat un canal de comunicació oficial a través de la plataforma TELEGRAM. Si tens aquesta aplicació, només cal que cerquis al buscador ‘La Sang Tarragona’ i t’uneixis. En aquest canal rebràs totes les notícies i informacions que generi l’entitat, de la mateixa manera que ho fem als canals de Facebook, Twitter i Instagram. 

Recorda també que tenim un servei d’atenció al congregant a través de whatsapp. Qualsevol qüestió a resoldre pots enviar un missatge al número 691 605 347 i rebràs la resposta tan aviat com es pugui.


Per acabar, et preguem que, si encara no has donat la teva domiciliació bancària o l'has canviat, comunica’ns-ho per tal d'evitar les despeses que s'originen en ser retornats els rebuts de les quotes. Si algú prefereix pagar la quota en efectiu, també ho pot fer en horari de secretaria, tots els divendres de 18 a 20 h i els dissabtes al matí d'11 a 13 h.