divendres, 9 d’abril del 2021

OFICI DIVENDRES SANT AL MATÍ

La Congregació de La Sang, dins els actes habituals del Divendres Sant, va realitzar la tradicional litúrgia de la Veneració de La Creu.

Sant Crist cobert amb el mantell morat. Arxiu La Sang

Aquest acte marca la veneració de la Santa Creu que és presentada solemnement a la Creu a la comunitat, cantant tres vegades l'aclamació: Mireu l'arbre de la Creu, on va estar clavat la salvació del món. "VENIU I ADOREU-LO", en aquell moment tothom s'agenolla uns moments cada cop, mentre la tela morada que tapa la creu es va descobrint en cada cant.

L'acte va començar a les 13:45 h amb la lectura de la passió segons l'evangeli de Sant Joan. Com marca la litúrgia, l'altar guarnia sense cap mantell, mentre mossèn Antoni Pèrez de Mendiguren, prior de la congregació, es postrava a terra en símbol d'humanitat i implorant pel perdó dels pecats.

Litúrgia de la Veneració de La Creu. Arxiu La Sang


Per finalitzar l'acte es va donar la comunió amb les formes consagrades la nit abans, Dijous Sant, expressant la nostra participació en la mort salvadora de Crist, rebent així el seu "Cos entregat per nosaltres."

Per última des de la Congregació de La Sang, volem agrair a la Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista, el detall de regalar un ram de flors a la Congregació i en honor al Sant Crist, pel 475è aniversari de l'entitat, acte que no es va poder realitzar l'any anterior a causa de la situació de pandèmia.

Ofrena floral de la CBA. Arxiu La Sang