diumenge, 11 d’abril del 2021

DIVENDRES SANT

El passat Divendres Sant, 2 d'abril, la Congregació de La Sang, va realitzar el solemne viacrucis en honor al Sant Crist de La Sang, a les 19 h. Hora en la qual a la plaça del Rei, haurien de sentir-se les llances dels armats donant inici a la Processó del Sant Enterrament.

Un any més la pandèmia ha obligat a suspendre la processó del Sant Enterrament com així ho anunciava la mateixa Congregació en un comunicat oficial el passat 25 de gener de 2021.

Així i tot, la Congregació va veure oportú poder organitzar un viacrucis per l'interior de la Catedral de Tarragona, presidit per la imatge del Sant Crist de La Sang, seguint totes les mesures de control i seguretat establertes pel PROCICAT.

Gràcies a la feina dels arrenglaradors com de l'organització en tot moment es va realitzar un acurat control d'aforament, amb un total de 300 persones, l'aforament màxim de la Catedral Primada. Igualment, era obligatori l'ús de mascareta, així com el control de temperatura i gel hidroalcohòlic a l'entrada. 

Foto: Janet Calvo

A les 17 h la Catedral obria les portes principals per rebre al Sant Crist de La Sang que havia estat traslladat des de la seva seu. Un cop allí els armats el rebien amb el tradicional acatament i l'escolta fins a l'altar major.

 
 

Des de les 17 h fins a les 19 h, els armats van fer torns de guàrdia al Sant Crist, fins al moment de començar el viacrucis, on una parella d'armats va escoltar al Sant Crist.

Un cop realitzades les 14 estacions, els feligresos congregats a la Catedral de Tarragona van poder venerar la imatge, seguint les normes de distància i seguretat i sense poder-la tocar.

El Sant Crist retornà a l'església de Natzaret on va ser exposat.

Esperem i ens encomanem al Sant Crist de La Sang i la Mare de Déu de la Soledat, per l'any vinent poder tornar a gaudir de la processó del Sant Enterrament, però sobretot per la cura d'aquesta terrible pandèmia que ha assolat a tot el món.

Foto: Janet Calvo