dimarts, 23 de gener del 2018

TAULA RODONA: "LES PROCESSONS DE SETMANA SANTA: ENTRE LA PRÀCTICA RELIGIOSA I LA TRADICIÓ"

El proper dijous 1 de febrer a les 19.30h a l'església de Natzaret tindrà lloc la taula rodona "Les processons de Setmana Santa: entre la pràctica religiosa i la tradició".
La Setmana Santa, amb la Processó del Sant Enterrament com acte més històric, té en el seu interior formes diverses d'entendre-la. En aquest debat es contraposaran diferents opinions i es plantejarà la convivència o discordança entre la Setmana Santa litúrgica i la popular.
Hi prendran parts diferents persones vinculades a la Setmana Santa que donaran la seva visió sobre el tema exposat. Així, participaran: Monsenyor Miquel Barbarà Anglès, ex prefecte de la Congregació, sociòleg i delegat episcopal per a les Associacions de Setmana Santa; Adolf Quetcuti Carceller, president del Col·legi Oficial d'Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers de Tarragona, president de la Confraria de Sant Magí i expresident de la Reial Germandat de Jesús Natzarè; Jordi Bertran Luengo, filòleg, gestor cultural, professor associat de la Universitat Rovira i Virgili i membre de Tertúlia Confrare Tarragona; i Míriam Ramon Mas, conservadora del Museu Bíblic Tarraconense i secretària de la Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu.
El debat serà moderat per Andreu Muñoz Melgar, Doctor en arqueologia i director del Museu Bíblic Tarraconense.
El debat és inclòs en el cicle "Les Conferències de La Sang", a través de les quals la Congregació obre el seu temple de la Plaça del Rei a la ciutadania no sols per al culte sinó també per a la reflexió sobre la Setmana Santa. L'entrada és lliure.