dilluns, 13 de novembre del 2023

PREMI A LA FIDELITAT A LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA 2023

El proper divendres, 17 de novembre, a les 20 hores, les confraries de la ciutat faran entrega dels PREMIS A LA FIDELITAT A LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA al saló d’actes del CENTRE TARRACONENSE – EL SEMINARI.

La Junta Directiva de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona, en la reunió celebrada el passat 24 d’octubre de 2023, va acordar concedir tant honorífic distintiu al congregant Sr. Josep Ignasi Boada Gasulla.

 


Va néixer a Tarragona l’any 1954. És llicenciat en història i geografia per la Universitat de Barcelona. Casat amb la Francesca, és pare de la Montserrat, i des de fa uns mesos, també avi del Roc.

El Josep Ignasi pertany a nombroses entitats tarragonines: la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, Bibliòfil de Tarragona, Gogistes tarragonins, Amics de la Catedral, entre altres. Però el que realment ha ocupat la major part del seu temps al llarg dels anys ha estat la Setmana Santa. Tal i com ell sempre explica, el dia següent de néixer, després de passar pel registre civil a inscriure’l com a ciutadà tarragoní, el seu pare, Majoral Segon de la Congregació de la Sang, es dirigí cap a l’església de Natzaret, a la Plaça del Rei, a inscriure’l com a aspirant. A partir d’aquell moment, el Josep Ignasi començà el seu camí dins de la Setmana Santa d’aquesta ciutat. Les fotografies no enganyen, i a l’arxiu de la Sang podem veure’l portant el tamboret davant del seu pare, portant del Sant Crist, un Divendres Sant. Posteriorment, quan fou més gran, fou portant del penó dels aspirants. Durant els darrers 30 anys, ha estat portant de la Bandera Negra de la Sang al viacrucis de les 6 del matí del Divendres Sant. El seu moment preferit d’aquell dia és quan penja la Bandera del balcó de la Casa de la Sang.

L’any 2015 fou nomenat Sots-Prefecte de la Congregació de la Sang amb l’objectiu de fomentar el relleu generacional, incorporar a la dona mitjançat l’actualització dels Estatuts i sobretot, reactivar l’activitat a la Casa de la Sang a través d’actes ben diversos com concerts, conferències, visites guiades, recessos, taules rodones... Entre tots, destaca l’obertura de l’església de Natzaret cada divendres tarda i dissabte al matí. Allà el trobareu assegut darrera de la taula venent loteria de Nadal o explicant històries i curiositats a tots els visitants i turistes que s’endinsen a l’església.

Recentment, ha estat nomenat per l’Arquebisbat Director del Secretariat d’associacions de Setmana Santa. 

A més a més, participa anualment en nombrosos congressos i trobades de confraries a nivell nacional, havent realitzat diverses comunicacions sobre la Setmana Santa de Tarragona. També fou impulsor dels congressos de confraries de Catalunya, formant part de la coordinadora de la mateixa. Amb tot, queda palès que el Josep Ignasi ha portat la Setmana Santa de Tarragona arreu del territori, no només com a creient i apassionat que és, sinó també com a tarragoní orgullós que desitja que aquesta celebració que tots ens que estimem perduri en el temps.