dilluns, 28 de novembre del 2022

FRANCESC MARTÍ TRIQUELL, "PREMI A LA FIDELITAT A LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA 2022"

 


La Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist ha volgut reconèixer la fidelitat a la Setmana Santa de Tarragona a en Francesc Martí Triquell.

L'acte d'entrega del premi, tindrà lloc aquest proper divendres, dia 2 de desembre, a les 20 h al Centre El Seminari".

El Siscu va néixer a la Ciutat el 17 d’abril de l’any 1955. Va viure la seva infantesa als carrers de la Part Alta, concretament al carrer Ventallols.

Als 10 anys va entrar a formar part de la Congregació de la mà del seu pare, en Josep Martí, qui li llegà l’estimació vers el Sant Crist de la Sang. El pare, veí del carrer Natzaret, entrà a la família de la Sang l’any 1935 quan tenia 16 anys.

Així doncs, el Siscu, amb 10 anys ja desfilà com aspirant amb la vesta blanca i estola vermella, uns anys portant el coixí del Sant Crist, i d’altres al costat de l’imponent pas de la Flagel·lació d’en Soriano Montagut.

Sis anys més tard, el 1971, passà a ser Congregant de ple dret. Ara ja podia acompanyar, amb la seva cucurulla i vesta negra, els penitents tot fent-los llum a les fileres.

L’any 2002 va entrar a formar part del primer grup de portants que va portar a coll el pas de la Mare de Déu de la Soledat. Durant una dècada la va acompanyar amb esforç i devoció pels carrers de la ciutat.

El Siscu va ser membre de la Junta Directiva de la Congregació entre els anys 2015 i  2019.

Qui visiti l’església de Natzaret el podrà trobar acompanyat del seu gendre, atenent el públic, mimant i cuidant l’interior del temple, les imatges i els ciris, instal·lant el pessebre per Nadal... i tenint-t’ho tot a punt i preparat per als dies sants.

Fidel a la Sang, fidel a la Setmana Santa.

Enhorabona Siscu.