dilluns, 28 de febrer del 2022

Comunicat de l’arquebisbe Joan Planellas davant el conflicte bèl·lic a Ucraïna

Des de la Congregació de La Sang, ens afegim a les paraules de l'arquebisbe Joan Planellas i Barnosell així com al Sant Pare Francesc per rebutjar i condemnar qualsevol acció bèl·lica tant a Ucraïna com a la resta del món.

Aquí us deixem el comunicat de l'arquebisbe metropolità de Tarragona:


 

Amb dolor m’uneixo al Sant Pare Francesc per la situació bèl·lica a Ucraïna i a la crida que fa perquè «totes les parts implicades s’abstinguin de dur a terme qualsevol acció que pugui causar encara més patiment a les poblacions, desestabilitzant la convivència entre les nacions i desprestigiant el dret internacional».

El papa Francesc ens ha convocat a una jornada de pregària i dejuni per la pau el proper dia 2 de març, Dimecres de Cendra, a la qual desitjo que com a arxidiòcesi de Tarragona ens hi unim de cor. Voldria, també, que totes les confessions cristianes que convivim a Tarragona donem mostres de sincera fraternitat i treballem sempre a favor de la pau.

En aquests moments d’aflicció tinc ben present les comunitats ucraïneses de ritus grecocatòlic de la nostra arxidiòcesi així com l’Església Ortodoxa Romanesa de parla ucraïnesa. Prego per tots vosaltres, per les vostres famílies i perquè la situació política a Ucraïna recuperi la pau, la concòrdia i l’estabilitat social el més aviat possible.

Ben vostre,

† Joan Planellas i Barnosell
Arquebisbe metropolità de Tarragona


 Tarragona, 25 de febrer de 2022