dilluns, 17 de maig del 2021

700 anys de l'arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a Tarragona

Relíquia del Braç de Santa Tecla. Imatge cedida
 

Un 17 de maig de 1321 arribava a Tarragona procedent d'Armènia la relíquia del braç de Santa Tecla.

Els reis d'Aragó i d'Armènia van arribar a un acord per la concessió de la relíquia de Santa Tecla, deixebla de Sant Pau i protomàrtir. La relíquia fou dipositada a la Catedral de Tarragona, que té la santa com a titular.

La relíquia ha esdevingut un símbol: en primer lloc la Tau, lletra inicial de la paraula Tecla, nom que va unit a Sant Pau, l'apòstol dels gentils que manifesta en una carta als Romans el desig de visitar Hispània. Després el reliquiari que es custodia a la capella anomenada Santa Tecla. Finalment la festa, que a l'inici de la tardor aplega una multitud de gent al voltant de la tradició, la cultura i la religiositat.

El braç, com bé diu la paraula serveix per abraçar, és per això que demanem a Santa Tecla, ens atorgui el do de poder-nos abraçar en símbol de pau i germanor.

 

Eucaristia en commemoració dels 700 anys de l'arribada de la relíquia de Santa Tecla a Tarragona. Foto: Montserrat Boada.

Per tal de commemorar aquesta efemèride, avui 17 de maig, a les 19 h. A la Catedral de Tarragona s'ha dut a terme l'eucaristia de la relíquia del braç de Santa Tecla, on alguns membres de la junta de la Congregació hi han assistit en representació.