dimecres, 6 de febrer del 2019

PRESENTACIÓ DE LA RESTAURACIÓ I DIGITALITZACIÓ DELS LLIBRES HISTÒRICS DE LA SANG 1565-1844


El proper dia 25 de febrer, a les 19.45h, tindrà lloc a l’església de Natzaret la presentació de la restauració i digitalització dels llibres històrics de la Congregació dipositats al Arxiu Històric Arxidiocesà (AHAT).
L’acte anirà a càrrec dels Sr. Mn. Manel Fuentes Gassó, director del AHAT i Joan M. Quijada Bosch, tècnic arxiver del AHAT, que ens presentaran i explicaran tots els treballs efectuats sota el títol “Conservació i difusió del patrimoni documental: El fons de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor dipositat a l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona".
Aquests són els llibres existents i conservats que comprenen entre els anys 1565 i 1844, llibres que es van poder salvar de la destrucció de l’any 1936. L'estat precari de conservació en que es trobaven els llibres dificultaven la seva consulta, a la vegada que perillava la seva conservació, fet que a la llarga hagués impossibilitat el seu estudi.
El treball de restauració i digitalització dels llibres no hagués estat possible sense la col·laboració de la Fundació Privada Mutua Catalana, Repsol i de la Diputació de Tarragona, entitats que sempre ens han obert les portes i que han permès recuperar i salvaguardar part de la nostra història.
Els llibres podran ser consultats a través de la pàgina web de l'AHAT i de la web de la Sang que els enllaçarà.