dimarts, 29 de maig del 2018

LA PROCESSÓ DE CORPUS CANVIA EL SEU RECORREGUT HABITUALLa Festivitat del Corpus tindrà lloc aquest diumenge 3 de juny. Enguany, a proposta del Capítol de la Catedral i consensuat amb la Conselleria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, la Processó estrenarà un nou recorregut que s’iniciarà al Pla de la Seu i es desenvoluparà pels carrers al voltant de la Catedral. Aquest canvi correspon a la voluntat del propi Capítol de facilitar la circulació dels vianants per l’entorn patrimonial de la ciutat, en un circuit més recollit que permetrà l’ornamentació de l’entorn, fent-lo més acollidor i amb l’objectiu de potenciar encara més la Festivitat del Corpus.
El programa d’actes del Corpus és el següent:
- El tradicional Ou com balla es podrà veure a la font del claustre des de les nou del matí fins a dos quarts de dues del migdia i de cinc a vuit de la tarda.
- A partir de dos quarts de cinc, i fins a les cinc de la tarda, hi haurà el toc de classe des del campanar de la Catedral, que donarà pas al toc de campanes d’entrada pontifical i al posterior ofici religiós, que començarà a les sis de tarda.
- 18.45 h Pla de la Seu. Els elements del Seguici de Corpus —el Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou - Antics de la Ciutat— arribaran al Pla de la Seu i tothom els podrà veure fins a l’inici de la Processó de Corpus.
- 19.15 h Des del Pla de la Seu. Processó de Corpus, els elements aniran acompanyats musicalment dels grallers Quatre Garrofers, de l'Esperidió i Sonagralla. Itinerari: Pla de la Seu, seguint pel carrer de les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles i Pla de la Seu
En acabar el recorregut, els elements festius tornaran cap a la plaça de la Font, on ballaran els Negritos i Gegants i es repartiran les tradicionals coques de cireres.
La Congregació també participarà a la processó amb la Bandera Vermella acompanyat de congregants amb medalla.