dimarts, 11 d’octubre del 2016

LA CONGREGACIÓ, AMB EL 600è ANIVERSARI DE LA CONFRARIA DE LA SANCH DE PERPINYÀ

Aquest passat cap de setmana una representació de la Congregació participà a Perpinyà dels actes commemoratius en ocasió del 600 anys de la fundació de la Confraria de la Sanch.
Els actes van començar dissabte al vespre amb un concert celebrat a l'església de la Sanch i parròquia de Sant Jaume on tres corals interpretaven cants religiosos i tradicionals.
Diumenge va tenir lloc l'acte central, processó i la Santa Missa commemorativa. La processó amb el Sant Crist devot de Perpinyà i les relíquies de Sant Vicens Ferrer, sortí del "Camposanto" de la Catedral de Perpinyà. Es va fer un breu recorregut pels carrers adjacents fins arribar a l'entrada del temple catedralici. La celebració de l'Eucaristía va comptar amb la presència del Bisbe de Perpinyà-Elna i el seu bisbe emèrit, així com també l'acompanyaven fins a 7 bisbes més de les diòcesis franceses. La Santa Missa va ser presidida pel Cardenal Monsenyor Martínez Sistach i va comptar amb la presència de totes les confraries de la maintenance francesa del Rosselló i diverses confraries catalanes: de Mataró la Confraria de Jesús Captiu i la Hdad. Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra de la Esperanza; la Congregació de la Sang de la Selva del Camp; la Congregació de la Sang de Reus i la nostra Congregació de la Puríssima Sang.
Durant la processó i la missa tots els membres de les confraries van participar amb les seves respectives vestes.
Els actes van finalitzar amb un dinar de germanor on s'intercanviaren diferents obsequis. 

Concert coral de dissabte. Foto: Congregació
  
Diumenge, abans de la Processó amb els amics de la Sang de Reus i La Selva del Camp. Foto: Congregació

Diumenge, Processó. El Sant Crist Devot de Perpinyà. Foto: Congregació

Diumenge, Processó. Anada a la Catedral. Foto: Congregació

Amb el Cardenal Mons. Lluís Martínez Sistach. Foto: Congregació

Diumenge, lliurament d'obsequis amb el president de la Confraria de la Sanch de Perpinyà
Foto: Congregació