dilluns, 6 de juny del 2016

DIADA DE LA SANG 2016

El dissabte va tenir lloc la celebració de la Diada de La Sang 2016. Els actes van donar inici a quarts de dotze amb una actuació de la Banda dels Aspirants de la Congregació de la Sang a la plaça del Rei.
Els tocs d'exhibició de la Banda van servir de crida ja que al voltant d'ella s'anaren aplegant congregants, tarragonins i turistes que passejaven per la plaça més setmanasantera de Tarragona.


Tot seguit, a les dotze en punt es va celebrar la Santa Missa a Natzaret presidida pel prefecte-president de les dues congregacions que conformen La Sang.


Al acabar, donà inici l'acte institucional de lliuraments de guardons. Per part de la Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat, l'homenatjat va ser el president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa, Sr. Joaquim Julià Panadés, al qual se li agraí la seva ajuda i col·laboració vers la Congregació durant el seu mandat com a president de l'Agrupació de les confraries tarragonines.

Sr. Joaquim Julià Panadès

Tot seguit, va ser el torn de la nostra Congregació que seguint el costum, va fer entrega de l'insígnia d'argent de l'entitat a tres membres per ordre d'antiguitat. Aquests van ser els Srs, Joan Pallarès Barbat, Pere Pallarès Barbat i Eduard Grau Olivé.

Sr. Joan Pallarès Barbat
Sr. Pere Pallarès Barbat
Sr. Eduard Grau Olivé

També es costum que en aquesta diada, els membres dels nostres Armats que compleixen 25 anys formant part de la Cohort, rebin una medalla de reconeixement. Aquest 2016 compliren aquest requisit els Srs. Xavier Salvadó Val i Moisés Gebellí Jové. Ambdós recolliren la medalla de la mà del Capità Manaies, Sr. Alfons Lorenzo Querol.

Sr. Xavier Salvadó Val
Sr. Moisés Gebellí Jové

Tot seguit i per acabar l'acte que va ser seguit per un centenar de persones, el Sr. Josep Maria Prats Batet, quart tinent d'alcalde de Cultura, que assistí en representació de l'Ajuntament de la ciutat i desprès el prefecte-president de LA SANG, Mn. Josep Queraltó Serrano adreçaren unes breus paraules d'agraïment i comiat a l'acte.

Tots els assistents gaudiren d'un aperitiu de germanor a les dependències de la Casa de la Sang.

Guardonats DIADA LA SANG 2016