dijous, 10 de desembre del 2015

PARE OCTAVI VILÀ MAYO, ELEGIT NOU ABAT DE POBLET

El pare Octavi Vilà, nou abat de Poblet
foto: www.poblet.cat
El passat dijous 3 de desembre la comunitat de Santa Maria de Poblet va elegir com a nou abat del monestir el nostre congregant, pare Octavi Vilà Mayo, després de la renúncia preceptiva per motius d'edat del pare abat Josep Alegre Vilas. L'elecció va estar presidida pel pare abat general de l'orde cistercenc, Mauro-Giuseppe Lepori.

El nou abat, nascut a Tarragona l'any 1961, va ingressar a Poblet l'any 2005, vestí l'hàbit el 26 de gener del 2006, feu la seva primera professió el 26 de gener del 2007 i la professió solemne el 15 d'agost del 2010. Ordenat de diaca el 21 d'abril del 2014, fou fet subprior de Poblet el 27 del mateix mes. L'1 de maig del 2015 l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, l'ordenà de prevere.

Llicenciat en Geografia i Història, i diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona; batxiller en Filosofia i Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, on actualment està cursant el màster en Teologia Sistemàtica; postgrau en gestió cultural per la Universitat Pompeu Fabra i en gestió de la informació per la Universitat Politècnica de Catalunya.

La nostra Congregació celebra aquesta elecció i desitja molt encert en aquesta nova etapa.

Enhorabona!