Natzaret
 ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE NATZARETL’església de Santa Maria de Natzaret és la seu canònica de les dues confraries que conformen LA SANG: la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat.
El temple està situat a la plaça del Rei, al costat de la Casa de la Sang. L’edifici, d’estil barroc, està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. La primera referència de l’església la trobem al segle XII (1153), com a església romànica lligada al llinatge dels Aguiló (Prínceps de Tarragona), però d’aquella primera planta no en queda res. El temple actual, que data de l'any 1742, ha sofert al llarg dels segles diverses modificacions i restauracions. A la façana principal s’hi aixeca un campanar d’espadanya lleugerament desplaçat de la porta, i a sobre d’aquesta hi ha tres capelletes que allotgen una Mare de Déu, un Ecce-Homo i una Maria Magdalena de pedra arenisca amb restes de pintura original del segle XVI.
Al seu interior s’hi veneren les imatges de les dues congregacions. A l'altar principal, el Sant Crist de la Sang; a la capella de l’esquerra, el Crist de la Humiliació; a la primera capella de la dreta, la Mare de Déu de la Soledat, i a la segona, el pas de La Flagel·lació.

Des d’aquesta església surt cada Divendres Sant la tradicional Processó del Sant Enterrament, declarada Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional pel Govern de la Generalitat de Catalunya.Horari d'obertura: tots els divendres de 18 a 20h, i els dissabtes d'11 a 13 h. 
Podeu concertar una visita guiada fora d'aquest horari contactant prèviament amb nosaltres a: lasang.visita@gmail.com