dissabte, 8 de febrer del 2020

CONFERÈNCIA "EL CENTRE HISTÒRIC DE TARRAGONA, RITUALITAT I PATRIMONI"

Aquest divendres 7 de febrer l'historiador i arqueòleg Joan Menchón va oferir la conferència "El centre històric de Tarragona: ritualitat i patrimoni", a l'església de Natzaret i en el marc dels 475 anys de la fundació de La Sang.

Durant la conferència, l'historiador va anar desgranant diversos temes, com la diferència entre la tradició o allò popular i el sentit de diverses festes en alguns llocs concrets. També va fer un desplegament d'exemples de reaprofitament d'espais i materials que s'ha anat succeint des de l'època romana fins l'actualitat.

A tall d'exemple cal esmentar que la capella de Sant Magí del Portal del Carro es troba en el punt més alt de la ciutat, en el lloc on se situa la torra de Minerva, protectora de la ciutat de Roma en temps de l'Imperi, així com el sant tarragoní ho és de la nostra ciutat.
A més, també va explicar el significat real de diversos termes, entre els quals el de la paraula folklore, afirmant que no es tracta dels "coros y danzas de la sección femenina", sinó d'un conjunt de tradicions.

Al finalitzar l'acte Mn. Josep Queraltó, prefecte de La Sang, va fer entrega d'un record dels 475 anys de La Sang a Joan Menchón.